Vesti


Zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Prilikom zapošljavanja osoba sa invaliditetom, potrebno je najpre proceniti usklađenost potrebe radnog mesta, radne i zdravstvene sposobnosti. Kada se sve navedene aktivnosti uzmu obzir ipak zapošljavanje osoba sa invaliditetom predstavlja veliki izazov u Srbiji.

 


Ekspanzija frilens poslova

Savremeni način života doveo je do razvoja i pojave različitih zanimanja, a manjak slobodnog vremena postao je problem društva. Osmočasovan rad ograničio je slobodno vreme pojedinaca koji imaju dodatne obaveze ili smetnje u radu, među kojima su majke sa decom, osobe sa invaliditetom i drugi. Kao posledica ove društvene pojave, pojavila su se frilens zanimanja, koja nisu ograničena punim radnim vremenom i ne obavezuju pojedinca isključivo prema jednoj firmi.

 


Saznajte sve o kompaniji pre nego što ona intervjuiše Vas

Razgovore za posao mnogi shvataju stresno, ali sam ključ uspeha je u dobroj pripremi, smirenosti i prvom utisku. Ljudi se uglavnom fokusiraju na prezentaciju sebe i svog portfolija, pa nekada zaborave da li je upravo ta pozicija i kompanija mesto gde vide sebe.

 


Koliko je bezbedna dostupnost ličnih podataka na internetu?

Koliko puta ste se zapitali da li su vaši lični podaci bezbedni ukoliko ih javno objavite na društvenim mrežama, internet stranicama i sajtovima? Pre nego što odgovorimo na ovo pitanje trebalo bi da sebi postavite još jedno, a to je da li su vaši lični podaci javno dostupni. Ukoliko ne znate odgovor na drugo pitanje, vreme je da saznate na koji način možete proveriti da li su informacije o vama javno dostupne.

 


Online kupovina - prednost ili mana savremenog društva?

Online kupovina doživela je svoj vrhunac tokom pandemije korona virusa. Pomenuti vid trgovine, s jedne strane olakšao je način kupovine i pomogao je da se trgovinske radnje i restorani brze hrane održe tokom pandemije. S druge strane, naterao nas je da se zapitamo, koliko zapravo trošimo novca prilikom naručivanja proizvoda i da li je isplativo kupovati stvari online.

 


Zašto je marketing toliko bitan za uspeh Vašeg biznisa?

Veliki broj današnjih kompanija bio bi primoran da zatvori svoja vrata poslovanja kada ne bi koristio neku vrstu marketing usluge. Postavlja se pitanje, šta je tačno marketing i zašto je baš on toliko bitan za poslovanje vaše firme.

 


Koji su najbolji dani za objavljivanje sadržaja Vaše delatnosti?

Kalendar objava za društvene mreže je jedan od najbitnijih elemenata ukoliko želite da uštedite sebi vreme prilikom predstavljanja svoje delatnosti publici. Plan i program sadržaja na platformama ujedno može garantovati i uspešnost Vašeg poslovanja.

 


E-trgovina i kupovina iz fotelje

Elektronska trgovina (e-trgovina) postaje sve zastupljenija u Srbiji. Korona virus i mere radi sprečavanja pandemije dodatno doprinose njenom razvoju. Ipak, tokom ovakvog načina poslovanja u obzir treba uzeti i zloupotrebu elektronskih platformi, koja postaje česta pojava u našoj državi.

 


Zašto su društvene mreže pravi izbor za promociju Vaše delatnosti?

Društvene mreže su postale sastavni deo društva i života svakog pojedinca. Mnogi smatraju da su društvene mreže pravi način kako da predstavite sebe svetu, prijateljima, znanim I neznanim ljudima.

 


Online reklamom protiv korone

Pandemija korona virusa značajno je uticala na poslovanje velikog broja firmi. Istraživanja su pokazala da su posledice korona virusa velike po male preduzetnike i preduzeća, ali s druge strane da postoje i firme, koje su doživele veliki pomak u toku pandemije.

 


Zašto je Twitter važan marketing alat?

Mislite da je reklamiranje na twitteru nemoguće zbog ograničenosti karaktera? Ukoliko ste jedan od zastupnika ove ideje, uverićemo vas da nije tako.

 


Ko čini content marketing tim?

Da bismo u potpunosti razumeli procese content marketinga moramo da se osvrnemo na sve aspekte odnosno članove tima koji čine te procese izvodljivim.