Trendovi za mala preduzeća u 2017. godini

Trendovi za mala preduzeća u 2017. godini

Stručnjaci su istakli gde morate da budete oprezni, na šta posebno treba da obratite pažnju i kako da se pripremite za kraj ove i početak nove godine.

Šta kažu eksperti kada je reč o predviđanjima i trendovima u 2017. godini ? Nakon burne godine, Trampove kampanje i mnogih drugih događaja preduzetnici mogu napokon da odahnu i očekuju malo stabilnosti i sigurnosti.

Stručnjaci su istakli gde morate da budete oprezni, na šta posebno treba da obratite pažnju i kako da se pripremite za kraj ove i početak nove godine.

Evo najaktuelnijih ideja, trendova i predviđanja za 2017. godinu.

1.       Najnovija tehnologija je prioritet

Kompanije koje koriste proizvode najnovijih tehnoloških dostignuća biće u velikoj prednosti u odnosu na one koji koriste starije verzije.

2.       Značaj vizuelnih materijala (video) će znatno porasti

Korespodencija putem video snimaka će porasti u ovoj godini, a vi kao preduzetnici morate da pratite te trendove da biste ostali aktuelni. Ovo uključuje Facebook Live, Snapchat, YouTube i mnoge druge kanale komunikacije.

3.       Društvene mreže će postati još atraktivnija platforma za prodaju

Sada možete da kupujete proizvode preko Fejsbuka, pa čak i Instagrama. Ovo je odlično za startapove (start ups).

4.       Preduzetnici koji do sada nisu imali potrebu za korišćenjem tehnologije sada će u velikom broju ući u tech industriju

Stručnjaci predviđaju da će u ovoj godini veliki broj preduzetnika koji nisu bili vezani za tehnologiju da započnu tehnološke poslove. Ranije je bilo nezamislivo da se započne bilo kakav tech startup bez predznanja o kodiranju. Danas, zahvaljujući alatima kao što su Bubble, Zapier i drugi, preduzetnici mogu da izgrade kompleksne aplikacije koristeći logiku umesto kodiranja. Kao rezultat, poslovne veštine, trgovačke i industrijsko predznanje postaće mnogo važniji od znanja kodiranja.

5.       Industrija dronova će nuditi preduzetnicima nove mogućnosti

Desetine hiljada novih dronova proizvode se za korišćenje svih koji koriste bazene, preko nevladinih organizacija pa sve do entuzijasta. Zahvaljujući prirodi leta i korišćenju dronova, oni će neizbežno postati gomila krhkotina. To je odlična vest za nadahnute preduzetnike i mogućnost da započnu onlajn dron blogove na kome će savetovati ljude kako da poprave ili zamene dronove.

6.       Kancelarije bez papirologije

Kancelarije bez papirologije postaće trend ove godine. Ranije su preduzeća morala da štampaju papirologiju, skeniraju ili potpisuju. Ovo u velikoj meri usporava produktivnost zaposlenih jer im oduzima mnogo vremena. Srećom, novi softver alati će omogućiti sređivanje papirologije onlajn. Ovo znači povećanu produktivnost po manjoj ceni.