Onlajn marketing ne prodaje samo proizvod, već i priču iza njega

Onlajn marketing ne prodaje samo proizvod, već i priču iza njega

Sigurno ste čuli one priče o „bogatstvu preko noći“ koje će vam doneti dobar marketing. Čuli ste i za one najbolje koji mogu da prodaju bilo koji proizvod onlajn – od traktorske gume do najnovije IT tehnologije

Ipak, kao i svaka priča i ova ima drugu, malo težu i tamniju stranu. Naravno da možete dobro da zarađujete prodajući proizvode onlajn, ali za to vam je potreba dobra reklama, a pre svega jaka kampanja.

Da bi vaš posao bio dugoročno uspešan ne smete biti isključivi i raditi samo na jednom koloseku vašeg poslovanja. Recimo, ukoliko su vaše usluge ili proizvodi kvalitetni, ali niste ulagali ili razmišljali o reklami jer smatrate da će „kvalitet govoriti sam za sebe“ sigurno je da ćete osetiti posledice slabe reklame. Opet, ako ste se fokusirali samo na reklamu, ako predstavljate vaše proizvode mnogo boljim nego što zaista jesu, neko vreme možete uspešno da zarađujete od toga, ali za dugoročan uspeh i stvaranje dobrog imidža nemate mnogo šanse.

Živimo u vremenu u kome je onlajn reklamiranje postalo mnogo više od puke prezentacije proizvoda radi prodaje. Naravno, to je i dalje jedan od glavnih motiva za dobru reklamu, ali reklama i sve što ide uz nju postala je mnogo kompleksniji pojam.

Uz napredak internet tehnologije i novih mogućnosti koje nam taj napredak pruža i onlajn marketing sazreva i dobija sasvim nove oblike. Nije više dovoljno dati dekorativan opis u kome ćemo mehanički hvaliti ili prezentovati naše poslovanje. Marketing je postao priča, a ta u toj priči mora da postoji iskrena želja za prezentovanjem proizvoda, razlog zbog koga je taj proizvod zaista vredan, kao i čitav niz strategija i planova koji ga pokrivaju.

Onlajn marketing ne prodaje samo proizvod, već i priču iza tog proizvoda.