Dodaj svoju kompaniju

7 koraka do uspešne marketinške strategije – budite prepoznatljivi na tržištu

7 koraka do uspešne marketinške strategije – budite prepoznatljivi na tržištu

Ovih sedam marketinških strategija su se pokazale dokazano uspešnim na tržištu poslovanja za mala preduzeća.

Pre nego što napravimo prvi korak jedna stvar mora da nam bude jasna: ne postoji čarobni štapić kojim ćemo stvoriti savršenu marketinšku strategiju koja će nas dovesti do najvećeg uspeha.

Cilj marketinga je da poveže poslovanje sa odgovarajućim klijentima. Ovaj koncept je jednostavan, ali ima mnogobrojne prelive:

1.       Fejsbuk reklamiranje

Reklamiranje putem Fejsbuka je pristupačan i efektivan način da postanete vidljivi onlajn i steknete publiku.

2.       „Guglujte“ vaš posao

Ukoliko vodite malo ili srednje preduzeće ovo je najefektivniji način da locirate i komunicirate sa vašom željenom grupom klijenata.

3.       Gugl reklame

Gugl reklame su kumovale marketinškim kanalima. Tu su već dugo. Ovaj vid reklamiranja može da bude zahtevan, konkurentan i skup, a ako znate šta radite može da vam se veoma, veoma isplati.

4.       Content Marketing (Dobar sadržaj)

Napravite dobar sadržaj za vašu reklamu, osmislite dobru kombinaciju informativnog i upečatljivog sadržaja po kojem će vas klijenti prepoznavati i razlikovati u odnosu na druge, konkurentne firme.

5.       Koristite društvene mreže

Korišćenje društvenih mreža za reklamiranje se više ne dovodi u pitanje. Sada jedino možete da postavite pitanje koliko je potrebno da budete aktivni na društvenim mrežama i koje izvore da koristite za istraživanje vaše publike na društvenim mrežama.

6.       E-mail marketing

Napravite kvalitetan sadržaj za vaše e-mail poruke i napravite listu potencijalnih i postojećih klijenata. Budite organizovani, sigurno će vam se isplatiti.

7.       Vebineri

Vebineri su glavna „magnetna polja“ kada je e-mail marketing u pitanju i mogu vam privući mnogo novih klijenata i pretplatnika ukoliko napravite dovoljno zanimljiv sadržaj.

                

  • 011 405 68 82, 064 811 23 09
  • info@moja-delatnost.rs