6 poslovnih strategija koje će vam pomoći da održite korak sa AI revolucijom

6 poslovnih strategija koje će vam pomoći da održite korak sa AI revolucijom

AI postaju neophodni deo svakodnevnog života, firme će morati da uklope nova sredstva u svoje poslovanje ili će ostati u pozadini

Od smartfona i kućnih gedžeta, preko gedžeta za kola do indusrijske opreme veštačka inteligencija, AI (artificial intelligence) i automatizacija su postali neizostavni deo svakodnevnog života. Kako ove korisne tehnologije služe u svim sferama svakodnevnog života, tako će i firme morati da održe korak sa novim napretkom ili će ostati u pozadini.

Da bismo vam pomogli da prilagodite svoje poslovanje novim izazovima ovde smo izdvojili savete stručnjaka kako da održe korak s novim tehnologijama:

1.      Zaposlite stručnjaka za AI

Obezbedite nekoga ko je stručan kada je reč o veštačkoj inteligenciji i automatizaciji, nekoga ko se time bavi ili su mu te delatnosti bliske. Razumevanje načina na koji funkcionišu AI je podjednako bitan za uspeh koliko i njihova implementacija u svakodnevno poslovanje.

2.      AI kao usavršeno obezbeđenje poslovanju

Jedan od najpopularnijih načina za korišćenje AI tehnologija je upravo osiguranje u slučaju prevare ili finansijskih prekršaja.  Oni koji žele da ukradu od vas, danas to mogu učiniti mnogo suptilnije nego ranije upravo zahvaljujući digitalnom svetu u kome živimo. Zato su tu odlična AI rešenja koja mogu učiniti vaše poslovanje bezbednijim.

3.      Koristite chat opcije (chatbots) kao mogućnost u korisničkom servisu

Neka vaš inteligentni digitalni asistent bude mobilan i na usluzi korisnicima 24 časa dnevno.

4.      Istražujte i čitajte

Budite u toku! Pretplatite se na sajtove koji obezbeđuju najnovije informacije o AI industriji, analitici.  Ove informacije su vam neophodne ukoliko želite da znate gde, kako i kada da pristupite AI tehnologijama u svom poslovanju.

5.      Napravite atmosferu u kojoj će kreativnost i preduzetnički duh biti u prvom planu

Jedna stvar koju AI i automatizacija ne mogu da nadomeste su jake međuljudske veze. U startup svetu većina poslova umire ili živi upravo zbog dobrih ili loših partnerskih odnosa. Dok god vaše poslovanje sadrži kvalitetne odnose među partnerima, vi ste i dalje korak ispred AI – ja.

 

6.      Razumevanje AI tehnologije je ključ

Počnite od toga da razumete na koji način AI tehnologija može da se primeni i u domenu vašeg poslovanja. Zatim budite sigurni da imate probleme koje je potrebno rešiti. AI je samo sredstvo za rešavanje tih problema.