Dodaj svoju kompaniju
Zaštita životne sredine Bujanovac

Ekološko društvo "Bujanovac"


Karađorđa Petrovića 115, 17520 Bujanovac

Zaštita životne sredine Bujanovac |


Ekološko društvo Bujanovac organizuje događaj za  četvrtak, 24. maj  sledeće sadržine: 

"U sredu, 23.05.2018. godine u Srednjoj Poljoprivredno-veterinarskoj školi u Vranju u 9:30 h i u Gimnaziji "Bora Stanković" u Vranju u 12:30 h biće održana prezentacija projekta "Život sa osiromašenim uranijumom" koji realizuje Udruženje građana Ekološko društvo "Bujanovac" uz podršku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Prezentaciju će pratiti učenici prve i druge godine u ovim školama. Cilj projekta je razvijanje zdravstvene kulture kod omladine u gradu Vranju i opštinama Bujanovac i Preševo, na čijim teritorijama se nalaze lokacije na kojima je bila registrovana povećana radijacija usled upotrebe municije sa osiromašenim uranijumom za vreme NATO sukoba 1999. godine na prostorima bivše Savezne Republike Jugoslavije. U okviru projekta biće uradjena i anketa o navikama u ishrani ciljne grupe."


 Ekološko društvo "Bujanovac" osnovano je 1996. godine, sa sedištem u Bujanovcu. Glavna delatnost ekološkog društva jeste zaštita životne sredine.

Zaštita životne sredine u Bujanovcima je ono čime se ističemo i po čemu smo prepoznatljivi. Nalazimo se na adresi Karađorđa Petrovića 115. 

Zaštita-životne-sredine-Bujanovac1

Zaštita životne sredine Bujanovac

Ekološko društvo "Bujanovac" bavi se razvijanjem javne svesti o zaštiti životne sredine kroz edukacije i akcije u oblasti

 • zaštite prirode
 • kontrole zagađenja
 • upravljanja otpadom
 • zaštitom biodiverziteta
 • zaštitom od hemijskih udesa

Ekološko društvo Bujanovac od svog osnivanja 1996. godine radi na razvijanju javne svesti o zaštiti životne sredine. Organizovalo je 2 ekoškole u zaštićenom prirodnom dobru Predelu izuzetnih odlika Dolina Pčinje i o tome objavilo dva zbornika radova polaznika ekoškola. Udruženje radi na obeležavanju značajnih datuma iz ekološkog kalendara organizovanjem akcija i izložbi na gradskom trgu u Bujanovcu ili u Domu kulture u Bujanovcu.

Najvažnije oblasti delovanja su pravilno upravljanje otpadom, zaštita biodiverziteta, zaštita od hemijskih udesa iz SEVESO postrojenja, uključivanje u postupke donošenja odluka o zaštiti životne sredine po Arhuskoj konvenciji, učešće u pripremama strateških planova za za zaštitu životne sredine, energetsku efikasnost, ublažavanje klimatskih promena i eksternih planova za rizične situacije. 

Najveći uspeh imala su tri projekta:

1. Ekokultura 2011. godine koji je realizovan u tri opštine: Bujanovcu, Preševu i Medveđi, a obuhvatio je oko 300 učesnika iz ove tri opštine. Projekat je finansirao PBILD Program UN Održanje mira i inkluzivni lokalni razvoj i Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa

2. Otpad nije smeće. 2011/12. godine, koji je realizovan u tri opštine: Bujanovcu, preševu i Medveđi, a obuhvatio je oko 600 učesnika. projekat je finansiralo Koordinaciono telo Vlade Republike Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa

3. Malo opremanje - veliko spremanje 2012. godine koji je finansiralo Ministarstvo životne sredine Republike Srbije, a obuhvatio je 994 učesnika iz opštine Bujanovac.

Ovde možete pogledati Izveštaj o realizaciji projekta Ekološkog društva Bujanovac .

Verujemo da ćemo uspeti preko portala ocdoskop.rs da bar malo utičemo na razvijanje javne svesti o zaštiti životne sredine! 

Za sve dalje informacije javite se na navedene kontakte ili nas posetite lično.

 • pon

  po potrebi

 • uto

  po potrebi

 • sre

  po potrebi

 • čet

  po potrebi

 • pet

  po potrebi

 • sub

  /

 • ned

  /

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge firme, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti vidljiv na portalu

OCENI PREDUZEĆE

 • 011 4049 206, 064 811 23 09
 • info@moja-delatnost.rs