Dodaj svoju kompaniju

Ribice prodaja Beograd |

Mnoga naučna istraživanja potvrđuju da su kućni ljubimci pravi izbor kada govorimo o antistresu. Iako se mnogi odlučuju za pse ili mačke, oni koji, pak, nisu u mogućnosti da imaju ovakve kućne ljubimce često se odlučuju za zlatne ribice, smatrajući da je svakodnevna briga o njima najlakša. U centru Beograda, u ulici Maksima Gorkog 25 nalazi se najveća prodavnica opreme za kućne ljubimce AQUA ZOO SHOP. U širokom asortimanu naše prodavnice možete naći sve za Vaše kuce, mace, ribice, ptičice, reptile i ostale kućne ljubimce. Bavimo se prodajom ribica po čemu smo prepoznatljivi u Beogradu. 

Zlatna-ribica-pamti-citave-3-sekunde-mit-ili-istina

Zlatna ribica pamti čitave 3 sekunde - mit ili istina?

Ne postoji osoba koja, kada joj pomenete zlatnu ribicu, istog trenutka ne asocira na zlatne ribice u kugli. Međutim, stručnjaci otkrivaju da zlatne ribice koje se uzagajaju u staklenoj kugli iziskuju više nege i brige od onih koje se čuvaju u akvarijumu. Ukoliko zlatne ribice držite u staklenoj kugli, neophodno je da im često menjate vodu u koju ćete dodavati posebne supstance, a neophodno je da vodite računa i o temperaturi i hemizmu vode. Takođe, zabluda je da zlatne ribice pamte samo 3 sekunde.

Naučno je dokazano da zlatne ribice pamte bolje od većine drugih vrsta riba i da se sećaju određenih oblika, boja i zvukova čak tri meseca. Posebna vrsta zlatnih ribica, karasi, pamte i razlikuju one ljude koji ih hrane, a vremenom i prepoznaju glas tih osoba. 

Ko-je-prvi-uzgajao-ribice-u-staklenim-posudama

Ko je prvi uzgajao ribice u staklenim posudama?

Držanje zlatnih ribica datira još iz vremena carske Kine, kada su carevi i carice mutirane zlatne šarane uzgajali u pozlaćenim posudama. Zlatni karasi su u Japan uvezeni tek krajem 15. veka, a u Evropu preko Portugala davne 1854. godine kada su stekli veliku popularnost među evropskom elitom. 

Danas, akvaristika je izuzetno ozbiljna nauka, a sve savete kao i potrepštine za uzgoj zlatnih ribica možete dobiti u najopremljenijem pet šopu u Beogradu  AQUA ZOO SHOP.


Koliko dugo živi zlatna ribica?

Iako se zlatne ribice smatraju idealnim za sve one koji su tek kročili u svet akvaristike, istina je da one zlatne ribice koje se uzgajaju u akvarijumu mogu živeti i do pedeset godina.

Zanimljivo je da je najstarija zlatna ribica ima čak 38 godina i zove se Spleš. Njegovi vlasnici su Ričard i En Rajt iz Gloštešira i svake godine proslavljaju rođendan svog zlatnog kućnog ljubimca. 


Šta sve treba da obezbedim svojoj zlatnoj ribici?

Zlatna ribica (carassius auratus) član je porodice šarana i danas je najčešći stanovnik akvarijuma. Najduže može porasti do dužine od 50-60 cm, a maksimalna težina je 3 kg. Ovakvi primerci su jako retki i zlatne ribice najčešće ispune polovinu svog genetskog potencijala.

Uprkos tome, neophodno je da, joj obzbedite akvarijum od minimalno 50 l. Takođe, za dekoraciju akvarijuma savetujemo vam ukrase od granita i bazalta. Pored filtera za akvarijum, neophodni su vam pumpa za vazduh, grejač i rasvetu, a ukoliko će vaša ribica živeti u kugli povedite računa o menjanju i čišćenju vode. Kod čišćenja vode i održavanja akvarijuma postoji varijanta da

 • menjate 30% vode mesečno i
 • da menjate 10% vode jednom nedeljno 

Posetite nas u ulici Maksima Gorkog broj 25 ili nas konktirajte putem telefona 061/3889-998. Pozivamo vas i da se posetite naš sajt, ali i da pratite i našu Facebook stranicu.


 • pon

  9-21h

 • uto

  9-21h

 • sre

  9-21h

 • čet

  9-21h

 • pet

  9-21h

 • sub

  9-20h

 • ned

  9-15h

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge firme, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti vidljiv na portalu

OCENI PREDUZEĆE

 • 011 4049 206, 064 811 23 09
 • info@moja-delatnost.rs