Dodaj svoju kompaniju
Razvoj korena i stimulator rasta Agrovermk Srbija

PETRO PROM Z


Kralja Petra I 128, 15000 Šabac, Pocerski Pričinović
Razvoj korena i stimulator rasta Agrovermk Srbija |


Firma Petro Prom Z glavni je uvoznik i zastupnik  proizvoda Agrovermk za Srbiju

Agrovermk je tečno kompleksno bio đubrivo koje se dobija iz biohumusa GOST R56004-2014 (najkvalitetniji treset na svetu dobijen radom kalifornijskog crva). Ova tečna prihrana visokog kvaliteta se proizvodi u Rusiji, a cene našeg proizvoda prilagođene su domaćem tržištu. 

Uz to kod nas možete pronaći različite preparate za razvoj korena i stimulator rasta, kao i sve sto vam treba za uspešnu poljoprivrednu proizvodnju(vodotopiva đubriva, zaštitu bilja, semena, veštačka đubriva, supstrate, folije,sve za navodnjavanje, stočnu hranu itd) uz savete stručnjaka. Sve sto vam treba možemo poslati postom u bilo koji deo Srbije

Organsko-đubrivo-i-tečna-prihrana-Agrovermk-Srbija3

Organsko-đubrivo-i-tečna-prihrana-Agrovermk-Srbija-5

Razvoj korena i stimulator rasta Agrovermk Srbija

Prepoznatljivi smo po kvalitetnim preparatima za razvoj korena i stimulatoru rasta.  Takođe, posedujemo organsko đubrivo i tečnu prihranu Agrovermk, koje prodajemo na teritoriji cele Srbije.

Biohumus proizvodimo u sopstvenom postrojenju, na našoj unikalnoj opremi, po inovativnoj tehnologiji. Sadrži sve vodorastvorne frakcije mikroelemenata, organskih kiselina, fitohormona.

Važna osobenost je visok sadržaj hidroksilnih i karboksilnih grupa (-COOH) koje sa svoje strane obezbeđuju prisustvo postojanih aminokiselina, a ukupan sadržaj aminokiselina iznosi 38,6% u odnosu na organska jedinjenja.

Organsko-đubrivo-i-tečna-prihrana-Agrovermk-Srbija

U sastavu preparata Agrovermk identifikuje se 18 aminokiselina. Njihovo prisustvo obezbeđuje aktivaciju mehanizma rasta, povećava sposobnost usvajanja hranljivih elemenata i postojanost prema nepovoljnim uslovima okoline.

Prirodni procesi koji se koriste pri proizvodnji preparata Agrovermk ne narušavaju strukturu elemenata koji ulaze u njegov sastav. Pri transformaciji u tečno agregatno stanje elementi ostaju u obliku dostupnom za biljke.

Na taj način, kompleksi huminskih i fulvokiselina imaju malu molekulsku masu 2000 - 4000 atomskih jedinica mase, što svedoči o visokoj labilnosti organskih jedinjenja i njihovoj dostupnosti za biljke i žive organizme. Preovladavanje amfifilnih komponenata čini mikroelemente i organske kiseline koje ulaze u sastav kompleksa postojanim, između ostalog i pri promeni koncentracije (na primer pri razblaženju sa vodom).

kolicinaprimeneAgrovermk2

Svojstva Agrovermk

1.Folijarna obrada (van korenska prehrana) prepartom Agrovermk u preporučenim fazama omogućava porast prinosa žitarica, bobova, uljarica u proseku od 12-22%, povrća od 21-32%.

2. Agrovermk biofungicid – pri regularnoj primeni i posebno u vreme predsevne obrade, biljke postaju otpornije na mnoge bolesti (trulež korena, plesni, bakterioza, fuzarioza, praškasta plesan, rđa i slične). Pri zajedničkoj upotrebi preparata sa hemijskim fungicidima, normativ doziranja hemijskih fungicida se može smanjiti za 10%.

Laboratorijsko-terenska istraživanja na žitaricama, uljaricama, bobovim kulturama su pokazala da Agrovermk sprečava razvoj gljivičnih bolesti roda:

 • Alternaria alternate (FR.) Keissl. (inhibitor alternarioze)
 • Fusarium sp. (inhibitor fuzarioze)
 • Mucor sp. Trichothecium roseum Link
 • Cladosporium herbarum Link
 • Pseudomonas glycineum Copper (inhibitor bakterioze)
 • Bipolaris sorokiniana
 • Botritis cinerea Pers (inhibitor truleži)

3. Agrovermk antidepresant – kao antidepresant služi za obrada biljaka u stresnim situacijama (mraz, suša, herbicidni stres, povrede biljaka od strane štetočina i slično) smanjuje rizik gubitka prinosa. Biljke brzo izlaze iz stresnog stanja i pri tome nastavljaju vegetaciju.

U uslovima suše Agrovermk u značajnoj meri povećava otpornost belančevina sinteznog i fotosinteznog aparata ćelija. Posledično, biljka u celini, a posebno na nedostatak vlage veoma osetljiv njen reproduktivni aparat, postaje otpornija na sušu.

Prinos biljaka tretiranih preparatom u uslovima suše, povećava se za 15-20% u odnosu na netretirane biljke.

Organsko-đubrivo-i-tečna-prihrana-Agrovermk-Srbija2

4. Agrovermk- stimulator rasta – posle obrade preparatom lisne površine biljaka, intenzifikuju se fiziološko-biohemijski procesi koji omogućavaju da se ubrza proticanje fenofaza. Predsevna obrada semenskog materijala “AgroVermom” pokazuje efekat uvećanja rasta na razvoj krupe (ploda), omogućava bolju klijavost i ubrzava energiju prorastanja.

5. Agrovermk je bogat aminokiselinama – njihovo prisustvo u sastavu omogućuje aktivaciju mehanizma rasta posle stresa od visokih i niskih temperatura, povećava sposobnost usvajanja hranljivih elemenata i postojanost prema štetočinama i bolestima. Takve modifikacije biljni organizmi lako prihvataju i brzo ih uključuju u metabolizam kao sopstvene. AV je bogat alfa aminokiselinama L niza.

6. Agrovermk sadrži mikroelemente u helatnom obliku (dostupnim za biljke) – zahvaljujući njihovom postojanju biljke imaju mogućnost da sintetizuju potpuni spektar fermenata koji omogućavaju da se intenzivnije iskoriste energija, voda i hranivo (N, P, K) i na taj način postigne visok prinos.

7. Agrovermk omogućava da se smanji količina unošenja mineralnih đubriva do 20% kod povrća, kod žitarica do 10%, jer atomski odnos (N) vodonik : (S) ugljenik (1,04) ukazuje na veliku izmenu aromatičnih prstenova u “jezgru” molekula huminskih kiselina i dobro razvijenu alifatičku “periferiju”, što obezbeđuje dobru transportnu funkciju, drugim rečima na račun toga se povećava pronicanje mineralnih elemenata u biljku u obliku huminsko mineralnih jedinjenja.

Predsevna-obrada-semenskog-materijala

Predsevna obrada semenskog materijala

Obrada se vrši istovremeno sa pesticidima. Normativ utroška Agrovermak 1l/1 tonu semena. Koncentracija 10%.

Radni rastvor: na 1 tonu semena – 1litar

 Agrovermk +pesticid+9,10 litara vode

Pojačava rast simbiotičkih mikroorganizama.

Vankorenska obrada (folijarna obrada) 1-3 litra na 50-300 litara rezervoarske smeše na 1 hektar. Koncentracija 1-1,5%

Unošenje kroz sistem kap po kap. Koncentracija “Agrovermak 0,05-1%. Koristi se i za otvoreno i zatvoreno zemljište.

Agrovermk se vrši u pakovanjima od 1 litra i od 0,5 litara. 


Kompatibilnost-preparata-Agrovermk

Kompatibilnost preparata Agrovermk

Kompatibilan praktično sa svim fungicidima, herbicidima, insekticidima i obliku koncentrata emulzije i koncentrata suspenzije, a takođe karbamidom, KAN-om i drugim folijarnim đubrivima.

Priprema rezervoarskog rastvora

Za pripremu rezervoarskog rastvora, rezervoar uređaja za raspršivanje treba napuniti vodom do 1/2 zapremine, uključiti režim mešanja, dodati SZR i agrohemikate, dodati proračunatu (prema površini) količinu preparata “AgroVerm”. Posle nekoliko minuta doliti vodu do 3/4 zapremine rezervoara, ako je potrebno dodati površinsko aktivna jedinjenja (PAV). Ona se dodaju na kraju da se izbegne obrazovanje prekomerne pene. Pri uključivanju režima mešanja u rezervoar uređaja za prskanje treba dodati vodu do pune zapremine.

 1. Napuniti rezervoar do 1/2 zapremine.
 2. Unošenje u rezervoar svih neophodnih komponenata izuzev Agroverma.
 3. Uneti u rezervoar rastvor Agroverma, mešanje. Dodavanje vode do pune zapremine rezervoara.

Delovanje preparata Agrovermk

Postojani kompleksi ne gube svojstva pri razblaženju i mešanju sa drugim preparatima. Brzo usvajanje zbog male molekularne mase.

Delovanje-preparata-Agrovermk

Aktivacija procesa rasta zbog izdvajanja hormona rasta, simbiotičkih mikroorganizama.

Transformacija-trovalentnog-gvožđa-u-postojani-helatni-kompleks


Ugljeni hidrati, polisaharidi – uklanjanje uticaja vodenog deficita na ugljenohidratnu razmenu. Ugljeni hidrati su glavni produkti fotosinteze i osnovni supstrat disanja. U mnogim poljoprivrednim biljkama oni se u velikoj količini koncentrišu u korenu, krtolama (gomoljima) i semenu i zatim se koriste kao rezervne materije. Pri deficitu vode, proizvodnja ugljenih hidrata se smanjuje.

Aminokiselinske grupa – aminokiseline su neophodne za normalno proticanje metabolizma biljaka, jer predstavljaju “ciglice” od kojih se formiraju belančevine. Uporedo sa rezervnim belančevinama koje definišu kvalitet prinosa, važniju funkciju imaju belančevine – fermenti, jer su angažovani na regulisanju SVIH procesa koji protiču u biljnoj ćeliji.

Organsko-đubrivo-i-tečna-prihrana-Agrovermk-Srbija3

U preparatu Agrovermk se nalazi 18 aminokiselina. Sve one su alfa-aminokiseline Lniza, onakve kakve se nalaze i u biljkama. Pri tome je značajno da se nalaze istim odnosima.

Aminokiseline koje ulaze u sastav belančevina biljaka pripadaju alfa-aminokiselinama. U prirodi se sreću dva optička izomera aminokiselina L niz i D niz. Sve aminokiseline koje se nalaze u sastavu biljnih i životinjskih belančevina pripadaju L izomerima. Sintetičke aminokiseline su smeša L i D izomera. To je veoma važan uslov.

Suština je što se L oblik dobro usvaja od strane biljaka i lako uključuje u različite procese razmene materija, dok D oblik biljke ne mogu da usvoje, a ponekad čak i prigušuje procese

razmene.

Ovo se objašnjava time što su fermentativni sistemi organizama specifično prilagođeni na L oblik aminokiselina. Na primer, D oblike aminokiselina organizam čoveka i životinja nije u stanju da iskoristi i oni često ulaze u sastav patogenih belančevina (na primer alkaloidi ergota, bacili antraksa, Bacillus mesentericus i druge).

Dodatak preparata Agrovermk u rezervoar smeše sa pesticidima smanjuje stresno opterećenje na biljke. Dobro se pokazao i u situacijama kada su biljke postradale od smrzavanja, grada, uticaja niskih temperatura i omogućava da se stanje brzo sanira.

Uporedo sa tim, niskomolekularne aminokiseline povećavaju prodornost pesticida u tkiva što omogućava da se smanji normativ njihove upotrebe pri zajedničkom korišćenju.

Posetite nas, otvoreni smo za klijente iz cele Srbije.

Za više informacija nas kontaktirajte, stojimo Vam na usluzi.


 • pon

  8-16h

 • uto

  8-16h

 • sre

  8-16h

 • čet

  8-16h

 • pet

  8-16h

 • sub

  /

 • ned

  /

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge firme, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti vidljiv na portalu

OCENI PREDUZEĆE

 • 064 811 23 09
 • info@moja-delatnost.rs