Poljoprivreda

Poljoprivreda
Zemljoradničke zadruge

Ukoliko su vam potrebne usluge zemljoradničkih zadruga ova kategorija je pravo mesto za vas. Jednostavnom pretragom po ključnim rečima pronađite najbolju firmu za vas. 

Zemljoradnja je grana poljoprivrede koja se bavi obradom zemljišta i uzgojem kultivisanih biljaka. Njen razvoj i zastupljenost zavise od geografske širine i nadmorske visine. Razlikujemo ekstenzivnu zemljoradnju (slabo razvijena u pogledu oruđa i prinosa) i intenzivnu zemljoradnju (primena agrotehničkih mera i mehanizacije).

Zemljoradničke zadruge tokom svog poslovanja, proizvode, otkupljuju, prerađuju i prodaju poljoprivredne, prehrambene i druge proizvode zadruge i zadrugara i snabdevaju zadrugare repro-materijalom, sredstvima za proizvodnju, delovima za poljoprivrednu mehanizaciju i drugom robom. Specijalizovane zemljoradničke zadruge organizuju i proizvodnju određenih proizvoda, njihovu preradu i plasman na tržištu.

Zemljoradnja obuhvata ratarstvo, voćarstvo, vinogradarstvo, livadarstvo, cvećarstvo. Ratarstvo podrazumeva uzgoj biljaka na oranicama. Najrazvijenije je u umerenim širinama i argarnim oblastima. Voćarstvo se bavi gajenjem voća. Razvijeno je u umerenim i suptropskim pojasevima. Vinogradarstvo je grana zemljoradnje koja se tiče uzgoja vinove loze, proizvodnje grožđa i vina. Livadarstvo se bavi uzgojem livadskih površina u cilju obezbeđivanja ispaše za stoku. U njenom okviru postoji i pašnjarstvo koje se bavi obradom i uzgojem plodnih pašnjačkih površina. 

Ratarstvo je grana zemljoradnje i naučna disciplina koja se bavi proučavanjem kulturnih biljaka i njihovih uzgoja. Proizvodi ratarstva koriste se kao osnova u prehrani ljudi i stoke i predstavljaju sirovine za prehrambenu i laku industriju. Kao naučna disciplina ratarstvo se deli na dve osnovne grane: opšte i specijalno ratarstvo. Kao naučna disciplina ratarstvo se deli u dve grupe: opšte i specijalno ratarstvo. Opšte ratarstvo se bavi uređenjem zemljišta za visoku i rentabilnu proizvodnju, proučavanjem sistema biljne proizvodnje i obrade tla. 

Voćarstvo je delatnost zemljoradnje koja se bavi uzgojem voća. Razvijeno je u umerenim i suptropskim pojasevima. Najrazvijenije je voćarstvo u blizini velikih gradova i industrijskih centara. 

Vinogradarstvo je delatnost uzgajanja grožđa i vinove loze. U ovu delatnost spada i pravljene vina crvenih, belih i rozea. 

Livadarstvo je grana zemljoradnje koja se bavi uzgojem livadskih površina u cilju obezbeđivanja ispaše za stoku. U njenom okviru postoji i pašnjarstvo koje se bavi obradom i uzgojem plodnih pašnjačkih površina.

Cvećarstvo je grana zemljoradnje koja se bavi uzgajanjem ukrasnih biljaka cvetnica. Može se podeliti na cvećarstvo na otvorenom (u poljima) i zatvorenom (staklenici). Holandija je jedna od vodećih zemalja u proizvodnji cveća, poznata po lalama.
 

Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju