Poljoprivreda

Poljoprivreda
Voćarstvo i vinogradarstvo

Pitate se gde pronaći proverene sadnice voća, koje vrste i sorte najbolje uspevaju na vašem terenu, kako ih zaštititi od bolesti i gde prodati? Istražili smo za vas!

Vinogradarstvo kao radno intenzivna grana pruža mogućnost zapošljavanja radne snage i to u onim krajevima gde ratarske i druge kulture slabo uspevaju. Razvoj vinogradarstva podstiče razvoj i oživljavanje sela i razvoj drugih grana privrede kao što su prerađivačka industrija, turizam, trgovina i sl. Može dati veliki prihod sa srazmerno male površine. Dobar je izvozni artikal. 

Ukoliko vas interesuju usluge voćarstva i vinogradarstva na pravom ste mestu. Ova kategorija zbraja sve firme koje se bave ovom delatnošću. Na portalu Moja Delatnost u kategoriji Voćarstvo i vinogradarstvo nalaze se sve firme koje se bave ovim delatnostima u Srbiji. 

Proizvodnja vina 

Sorte vina se dele se na vinske i stone. Vinske sorte se dele na sorte za bela vina i sorte za crna vina. U bela vina svrstavaju se sorte sa belim, žutim, zelenim, sivim i crvenim bobicama. U sorti za crna vina ima takvih kod kojih se bojene materije pored pokožice nalaze i u soku. Takve sorte se zovu bojadiseri.Vinske sorte se prema kvalitetu vina koje se od njih dobija mogu podeliti na više grupa:

Sorte za visoko-kvalitetna vina. Ove sorte se odlikuju sposobnošću nakupljanja velikih količina šećera (koji obezbeđuje sadržaj alkohola od 13-15%), imaju specifičan sortni miris, aromu i harmoničan odnos svih drugih sastojaka. Ne mora sav šećer preći u alkohol. Naprotiv.

Sorte za obična stona vina. Ove sorte nemaju sposobnost nakupljanja većih količina šećera u grožđu (obično imaju do 16%). Isto tako, i po sadržaju kiselina obično zaostaju iza prethodne dve grupe, a vino od njih je siromašno mirisnim materijama. Obično daju velike prinose, a od njih se proizvode masovna vina. U nekim zemljama se gaje specijalne sorte za proizvodnju penušavih vina, desertnih vina, vinskog destilata (vinjaka, konjaka i dr.), za proizvodnju bezalkoholnih sokova i dr.


Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju