Zdravlje i medicina

Zdravlje i medicina
Veterinarske ordinacije i veterinari

Vaš kućni ljubimac ima zdravstvenih problema? Ili jednostavno želite da ga vakcinišete protiv besnila? Interesuje Vas koji veterinar dolazi na kućnu adresu? 

U kategoriji VETERINARSKE ORDINACIJE I VETERINARI nalaze se sve ordinacije koje se bave veterinarskom delatnošću. 

Veterinarska medicina je veoma rasprostranjena, i sa i bez stručnog nadzora. Profesionalnu njegu najčešće predvode veterinari, ali i veterinarski tehničari. Veterinarska medicina pomaže ljudskom zdravlju kroz praćenje i kontrolisanje zoonoza (bolesti koje se prenose sa životinja na ljude), bezbjednosti hrane i indirektno kroz vršenje osnovnih medicinskih istraživanja. Takođe pomažu pri kontolisanju hrane stočnog porijekla, a i čuvajući mentalno zdravlje ljubimaca. Veterinari često sarađuju sa epidemiolozima, ali i drugim zdravstvenim naučnicim i prirodnjacima u zavisnosti od posla. Etički, veterinari su obično dužni da brinu o dobrobiti životinja.

Veterinar ili doktor veterinarske medicine je stručnjak za biomedicinske nauke.  Veterinari rade u primarnoj veterinarskoj sredini, rešavaju problematiku veterinarskog javnog zdravlja, zaštitu čovekove okoline, terensku, kliničku i laboratorijsku dijagnostiku, preventivno suzbijanje bolesti i zoonoza, projektovanje i izrada programa za razvijanje i unapređivanje delatnosti stočarske proizvodnje namirnica i proizvoda za životinje i negovanje etike humanog odnosa prema životinjama. 

Veterinarska medicina je grana medicine koja se tiče prevencije, dijagnoze i lečenja bolesti i poremećaja, kao i povreda kod nehumanih životinja. Delatnost veterinarske medicine je širok i pokriva sve životinjske vrste, ujednačene i divlje sa širokim spektrom stanja koja mogu uticati na različite vrste. Veterinarska medicina ima široku primenu i sa i bez stručnog nadzora. Negu najčešće vodi veterinarski lekar koji je poznat i kao veterinar. 

 

Veterinarska nauka pomaže ljudskom zdravlju kroz praćenje i kontrolu zoonoznih bolesti (zarazne bolesti koje se prenose od ne-ljudskih životinja na ljude), sigurnost hrane, a indirektno kroz ljudske primjene iz osnovnih medicinskih istraživanja. Oni takođe pomažu da se održi snabdevanje hranom putem praćenja zdravlja stoke i tretmana, te mentalnog zdravlja držanjem ljubimaca zdravim i dugotrajnim životom. 

 

 

Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju