Industrija i zanatstvo

Industrija i zanatstvo
Šumarstvo i seča drveća

Šumarstvo je s jedne strane grana privrede ali i naučna discplina koja se bavi uzgojem, njegom, zaštitom i eksploatacijom šuma. Predmet njene aktivnosti su šuma, šumsko tlo i šumski proizvodi. Podrazumeva kako teoriju tako i praksu rasta šuma i njihovog sastava. Ovo je primenjena naučna disciplina koja se bazira na prirodnim i društvenim naukama. 

U kategoriji ŠUMARSTVO I SEČA DRVEĆA možete naći sve delatnosti koje se bave ovim i srodnim poslovima. Ukucajte ključne reči u pretraživač i u roku od nekoliko sekundi pred sobom ćete imati sve kompanije koje se bave šumarstvom u Srbiji.

Šumari se drže koncepta održive - eksploatacije, kako bi poverenu šumu mogli trajno da iskorišćavaju, najčešće je moguće poseći skromne količine stabala svake godine, koja su stradala što zbog, bolesti, udara groma ili nekih drugih razloga. Važan element šumarstva je rotacija, to je vreme koje je potrebno da bi neka vrsta stabla izrasla, nekima je potrebno malo a nekima puno godina, a to zavisi i od kraja u kom rastu.

Tako su na primer rotacioni periodi u suptropskim krajevima puno kraći. Tamo je stablu ogrevnjog drva - leuceni potrebno samo sedam godina da izraste do komercijalne veličine, eukaliptusu deset a borovima namenjenim za proizvodnju celuloze dvadeset.  Tako da se u tim krajevima održiva eksploatacija može u teoriji dobiti jednostavnom metodom da se svake godine može isjeći, ali i ponovo zasaditi 1 / 10 eukaliptusove šume.

 


Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju