Industrija i zanatstvo

Rudarstvo je stara industrijska grana koja se bavi procesom iskopavanja ruda i njene pripreme za iskorišćavanje u različitim oblastima industrije ili za neposredno korišćenje u svakodnevnom životu. Rudnici se dele na površinske i podzemne. Danas je mnogo češća površinska eksploatacija rude. 

Materijali koji se najčešće iskopavaju su: boksit, kalaj, cink, dijamant, zemni gas, magnezijum, bagar, olovo i mnogi drugi. Portal Moja Delatnost u kategoriji RUDARSTVO zbraja sve rudarske firme koje deluju na teritoriji Srbije. 

Rudarstvo u našoj zemlji je razvijena delatnost od davnina. Njome su se na prostorima Srbije još u drevnim vremenima bavili Iliri, Kelti i Tračani. Ekspanzija rudarstva je na ovim prostorima započela u doba Nemanjića kada su vladari dovodili rudare iz drugih država. Najveći centri rudarstva u Srbiji nalaze se na teritoriji Kosova i Metohije. Kod nas je najzastupljenija eksploatacija gvožđa, hroma, mangana, molibdena, kobalta, kadmijuma, bakra, antimona, olova i cinka. Od obojenih metala na prostoru Srbije javljaju se bakar, antimon, olovo, cink, bizmut, magnezijum i litijum. Kada je reč o nemetalima kod nas se mogu naći azbest, barit, magnezit, grafit,  kvarc, glina, mermer, cementi laporac, gips, zeolit.

Sve što vas interesuje za rudarstvo kod nas možete naći na portalu Moja Delatnost. Jednostavnom pretragom po ključnoj reči pronađite najbolju rudarsku kompaniju za vaše potrebe.


Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju