Poljoprivreda

Poljoprivreda
Ratarstvo i povrtarstvo

Ukoliko vas interesuju firme koje se bave veleprodajom kukuruza ili žita, distribucijom svih vrsta žitarica, uopšte poljoprivrednom proizvodnjom kategorija Ratarstvo i povrtarstvo je pravo mesto za vas. Ovde ćete naći sve firme koje se bave ratarstvom i povrtarstvom uz ažurirane kontakte i foto i video materijal. 

Ratarstvo je poljoprivredna delatnost koja se bavi uzgojem i proizvodnjom biljaka na oranicama. Najrazvijenije je u umerenim širinama i u agrarnim oblastima.

Može se podeliti na:

  • proizvodnju žita (pšenica, ječam, ovas, raž, kukuruz, heljda, pirinač, proso)
  • proizvodnju industrijskog bilja (kikiriki, uljana repica, konoplja, soja, pamuk, suncokret, hmelj, lan, duvan)
  • proizvodnju krmnog bilja (repa, kelj, vijuk, ljulj, lucerka, detelina)
  • povrtarstvo

Povrtarstvo je deo biljne proizvodnje koji se bavi proizvodnjom povrća. Povrtarstvo kao naučna disciplina proučava biologiju povrća kao osnovu razvoja tehnologije gajenja, za povećanje prinosa, poboljšanje kvaliteta i snižavanje troškova proizvodnje.Povrtarstvo kao nastavna disciplina se deli na: opšte i posebno povrtarstvo. Ono obuhvata gajenje biljaka na otvorenom polju (oranice) i gajenje biljaka u zaštićenom prostoru.


Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju