Dodaj svoju kompaniju Pozovite nas 011 405 68 82, 064 811 23 09
Trgovina i uslužne delatnosti

Trgovina i uslužne delatnosti


Treba vam stočna hrana, poljoprivredna apoteka ili proizvodnja delova za traktore? Podkategorija Poljoprivreda i poljoprivredna mehanizacija je pravo mesto za vas. 

Ovde ćete naći sve firme koje se bave datim delatnostima na jednom mestu. 

Poljoprivreda je privredna delatnost koja obuhvata biljnu i stočarsku proizvodnju i s njima povezane uslužne delatnosti. Dve osnovne grane poljoprivrede su zemljoradnja i stočarstvo. Zajedno sa šumarstvom, lovom i ribolovom spada u primarni sektor privrede.

 prikaži više...


Poljoprivreda i poljoprivredna mehanizacija

Pod poljoprivrednom proizvodnjom se podrazumeva proces proizvodnje biljnih i stočarskih proizvoda, uzgajanje riba, pčela, gajenje pečuraka, puževa, proizvodnja začinskog i lekovitog bilja. U poljoprivredna zemljišta, tj. ona zemljišta koja u skladu sa svojim prirodnim i ekonomskim uslovima mogu da se koriste za poljoprivrednu proizvodnju, spadaju njive, voćnjaci, vinogradi, ribnjaci, pašnjaci i dr.

Kada je reč o poljoprivrednim proizvodima obično se dele na primarne proizvode i proizvode prvog stepena prerade (ili proizvode primarne prerade).

U primarne proizvode spadaju, recimo, pamuk, vuna, konoplja, lan i drugo. U proizvode primarne prerade ubrajaju se ukrasno cveće i ukrasno rasadno bilje, tesana ili drvena građa, đubrivo, životinjska koža, štavljena koža, industrijske hemikalije (skrob, šećer, etanol, alkoholi i plastične mase), goriva (metan iz biomase, biodizel) i drugo.

zatvori...Trgovina i uslužne delatnosti
Poljoprivreda i poljoprivredna mehanizacija


  • 011 405 68 82, 064 811 23 09
  • info@moja-delatnost.rs