Kultura, umetnost i obrazovanje

Osnovno obrazovanje i vaspitanje je delatnost od neposrednog društvenog interesa i ostvaruje se kao javna služba. Osnovno obrazovanje i vaspitanje je obavezno, traje osam godina i ostvaruje se u dva obrazovno-vaspitna ciklusa.

Prvi ciklus obuhvata prvi, drugi, treći i četvrti razred. Za učenike prvog ciklusa organizuje se razredna nastava. Izuzetno, za učenike prvog ciklusa može da se organizuje predmetna nastava iz stranog jezika, izbornih i fakultativnih predmeta, u skladu sa zakonom.
Drugi ciklus obuhvata peti, šesti, sedmi i osmi razred. Za učenike drugog ciklusa organizuje se predmetna nastava. Za pripadnike nacionalne manjine predmetna nastava može da se organizuje iz srpskog jezika i jezika nacionalne manjine sa elementima nacionalne kulture od prvog razreda.

U kategoriji OSNOVNE ŠKOLE nalaze se sve osnovne škole na teritoriji Republike Srbije. Ukucajte ime osnovne škole u pretraživač ili reč osnovna škola i lokaciju i u roku od nekoliko sekundi pred sobom ćete imati listu svih škola na tom području. 

U ovoj kategoriji možete pogledati spisak državnih osnovnih škola u Srbiji. Potrebno je da prvo izaberete okrug u kome se škola nalazi, a zatim i opštinu. Klikom na izabranu opštinu prikazaće vam se spisak svih osnovnih škola koje se u njoj nalaze.

Osnovnoškolsko obrazovanje je obavezno po zakonima države Srbije. U cilju pružanja što većeg broja korisnih informacija o ovom vidu obrazovanja, sortirali smo sve osnovne škole u Srbiji na jednom mestu. Svaka osnovna škola ima zasebnu stranicu na kojoj se nalaze informacije o nastanku same škole, broju đaka, opremljenosti, stranim jezicima koji se uče i ostalim korisnim podacima.


Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju