Industrija i zanatstvo

Industrija i zanatstvo
Hemijska industrija

U kategoriji HEMIJSKA INDUSTRIJA nalaze se sve srpske firme koje se bave navedenim i srodnim delatnostima. Portal Moja Delatnost zbraja ih sve u ovoj kategoriji. Ukucajte ključne reči koje vas zanimaju u pretraživač i za nekoliko momenata pred sobom ćete imati listu svih kompanija koje se bave ovim delatnostima. 

Ako vam je potrebna oprema za nanošenje tečnih premaza ili plastiikaciju, firma koja se bavi proizvodnjom kućne hemije, savet u vezi hemije koja vam je potrebna za održavanje dvorišta, ovo je pravo mesto za vas. 

Hemijska industrija je delatnost koja se bavi hemijskom preradom biljnih, životinjskih i mineralnih sirovina, kao i drugih vrsta otpadaka. Obuhvata širok spektar delovanja i većinu industrijskih grana služeći se njihovim sirovinama. 

Hemijska industrija je posebno teška i veliki je zagađivač životne sredine. Obuhvata emisiju toksičnih materijala, prvenstveno amonijaka, hlorovodonika, metanola, sumporne kiseline, hlora i drugih.

Proizvođači su dužni da prate i kontrolišu toksične emisije u skladu sa zakonskim propisima i standardima. Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) je objavila serije standarda za rad i upravljanje proizvodnjom, kao i zaštitu životne sredine uopšte.

Hemijska industrija se deli na tešku hemijsku industriju koja je grana teške industrije, organsku hemijsku industriju, industriju plastike i sintetičke smole. industriju veštačkih vlakana i sintetičkog kaučuka, na industriju boja i lakova koja ima najširu primenu, neorgansku industriju, poljoprivredne hemikalije i neroganske kiseline, farmaceutsku i kozmetičku industriju.


Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju