Kultura, umetnost i obrazovanje

Kultura, umetnost i obrazovanje
Gimnazije i srednje škole

Izbor i upis srednje škole jedan je od težih perioda u životu skoro svih osmaka. Brojna pitanja koja postavljaju sebi i drugima u tom periodu odnose se na malu maturu odnosno završni ispit, izbor same škole i smera i šta ih čeka posle toga.

Na portalu u kategoriji Gimnazije i srednje škole nalazi se spisak svih državnih i privatnih srednjih škola u Srbiji. Pogledajte informacije o samoj školi, smerovima, kao i broju slobodnih mesta. Arhiva bodova za upis prikazuje broj bodova potrebnih za upis na smerove prethodnih godina. Ovi podaci mogu biti od velike važnosti prilikom izbora srednje škole.  

U Republici Srbiji gimnazijsko obrazovanje traje četiri godine i u gimnazije se upisuju učenici uzrasta 14 - 15 godina. U prvom razredu učenik bira smer (opšti, društveno-jezički, prirodno-matematički), od čega zavisi izbor i obim nastavnih predmeta. Sedmično, učenik ima 30-ak časova, po 45 minuta, od čega iz jednog predmeta ima oko 2-4 časa. Dnevno, učenik ima do 7 časova u istoj smeni, jutarnjoj ili popodnevnoj.

Zavisno od smera i razreda, predmeti mogu biti: srpski jezik i književnost, prvi i drugi strani jezik (engleski, nemački, francuski, španski ili ruski), latinski jezik, ustav i prava građana, sociologija, psihologija, filozofija, logika, istorija, geografija, biologija, matematika, fizika, hemija, računarstvo i informatika, muzička kultura, likovna kultura, fizičko vaspitanje.


Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju