Tehnika i internet

Tehnika i internet
Fiskalne kase, vage - prodaja i servis

Ukoliko su vam potrebne fiskalne kase, adresa distributera i servisera fiskalnih kasa na pravom ste mestu! Kategorija Fiskalne kase, vage – prodaja i servis zbraja sve kompanije na teritoriji Srbije koje se bave ovom delatnošću.

Dovoljno je da ukucate ključne reči u pretraživač i pred sobom ćete imati sve kompanije koje se bave navedenim delatnostima.

Na primer: “Servis fiskalnih kasa na teritoriji Opova”

Nakon nekoliko sekundi pred sobom ćete imati sve kompanije koje se bave servisom fiskalnih kasa na ovoj lokaciji. Bilo da tragate za najkredibilnijim servisom za popravku fiskalnih kasa ili za najpovoljnijom cenom, ovde zbrajamo sve firme koje se bave ovom i srodnim delatnostima. 

Svaka objava na portalu Moja Delatnost sadrži detaljan opis delatnosti, video i foto materijale koji se menjaju zajedno sa promenama u svakoj firmi kao i kontakt telefone linkove ka web sajtu, Fejsbuku ili Instagramu koji se redovno ažuriraju. 

Često se javlja potreba da neku nedoumicu kada su u pitanju fiskalne kase ili zakon o fiskalnim kasama rešite brzo i na ispravan način. Ovde možete naći sve odgovore koji će vam pomoći da predupredite ili prevaziđete probleme u radu sa fiskalnim kasama. U nastavku se kratko osvrćemo na sva najznačajnija pitanja vezano za upotrebu fiskalnih kasa. 

Kako se na fiskalnoj kasi evidentira avansno plaćanje?

Privredni subjekt je u momentu prometa dobara, odnosno po izvršenoj usluzi dužan da izda fiskalni isečak, odnosno evidentira promet preko fiskalne kase, nezavisno da li je naknadu za promet dobara, odnosno promet usluga primio unapred kao avansnu uplatu.

Koliko gotovog novca može biti u kasi na početku radnog dana?

Privredni subjekt može deo gotovog novca evidentiranog u prethodnom dnevnom izveštaju koristiti za vraćanje kusura na početku sledećeg radnog dana, s tim što zatečena količina gotovog novca u kasi ne sme biti veća od zbira evidentiranog prometa u gotovom novcu u prethodnom dnevnom izveštaju i evidentiranog prometa u gotovom novcu u formiranom preseku stanja.

Da li je obavezno evidentirane usluge iznajmljivanja vozila?

Privredni subjekt koji ostvaruje promet vršenjem usluge iznajmljivanja vozila u okviru delatnosti 71100 (Iznajmljivanje automobila) fizičkim licima, dužan je da tako ostvaren promet evidentira preko fiskalne kase. Obaveza evidentiranja prometa preko fiskalne kase postoji i u slučaju kada se pomenuta usluga pruža fizičkom licu, a naknadu za pružene usluge snosi pravno lice, odnosno preduzetnik i to nezavisno od načina plaćanja (gotovina, ček, kartica i bezgotovinsko plaćanje).


Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju