Dodaj svoju kompaniju Pozovite nas 011 405 68 82, 064 811 23 09
Energetika, Elektro i Inženjering

Energetika, Elektro i Inženjering


Elektrotehnika pokriva sve faze od savetovanja, dizajna, podmirivanja električne opreme, pa sve do izvršenja električnih instalacija i programiranja. Ovde ćete pronaći ponude različitih firmi iz područja energetike i elektrotehnike. 

Ukoliko tragate za konsaltingom vezanim za hardver i softver ili za premotavanjem motora u kategoriji Energetika, elektro i inženjering pronaći ćete firmu koja nudi usluge kakve su vama potrebne. 

Sada se možete opustiti i sve usluge vezane za delatnosti energetike, elektrike ili inženjeringa pronaći brzo i lako na portalu Moja Delatnost. 

Nije bitno da li tragate za najkvalitetnijom ili najkompletnijom uslugom budite uvereni da ćete u velikom izboru firmi, tačnije na listi svih firmi u Srbiji koje se bave ovim delatnostima sigurno pronaći baš ono što ste tražili. 

Sve ovo možete učiniti a da i ne izađete iz sopstvenog doma. Dovoljno je da se konektujete na internet i najbolja usluga za vas je udaljena samo nekoliko klikova mišem. 

prikaži više...Energetika, Elektro i Inženjering

Energetika je oblast privrede koja se bavi proizvodnjom, prenosom i distribucijom energenata i energije. S obzirom da je u pitanju poznati i opšteprihvaćeni i zastupljen pojam može se definisati na više načina. U naučnom smislu je energetika nauka o energiji i tehničkom korišćenju izvora energije. U ekonomskom smislu je energetika skup privrednih aktivnosti usmerenih na istraživanje i proizvodnju primarnih ili sekundarnih izvora energije, transformaciju, prenos i distribuciju do potrošača. U filozofskom smislu je energetika pogled na svet koji sve što postoji i sve što se zbiva u prirodi i društvu svodi na energiju, čak i materiju i duh.

Energetika se bavi proizvodnjom i prometom čvrstih, tečnih i gasovitih energenata kao i električnom i nuklearnom energijom. Neki oblici energije se proizvode potrošnjom fosilnih goriva (ugalj, nafta, gas) i drugih neobnovljivih izvora (nuklearna energija) dok se drugi proizvode iz obnovljivih izvora (hidro, sunce, vetar, talasi, geotermalna energija).

Energija se troši najviše u oblasti transporta, grejanja, osvetljenja i u tehnološkim procesima. Jedan od zadataka energetike je ekonomična proizvodnja i smanjenje gubitaka energije, efikasan razmeštaj proizvođača i izbor optimalnog načina transporta. Pored ovoga je značajan zadatak smanjenje negativnih uticaja na čovekovu okolinu. Ovde se prvenstveno misli smanjivanje emisije gasova (ugljen-dioksid) koji su uzrok efekta staklene bašte, ali i ostalih štetnih proizvoda koji nastaju tokom procesa proizvodnje energije (sumporni i azotni oksidi, pepeo, čađ, itd).


zatvori... 


  • 011 405 68 82, 064 811 23 09
  • info@moja-delatnost.rs