Industrija i zanatstvo

Industrija i zanatstvo
Brodogradnja

Srbija nema more, ali ima veliki broj reka od kojih je najveća i najpoznatija reka Dunav. Rečni saobraćaj, kako domaći tako i internacionalni je veoma razvijen te je gradnja rečnih brodova, transportnih, teretnjaka, kao i brodova za privatnu upotrebu razvijena delatnost kod nas. 

Ukoliko vam je potreban remont brodova, održavanje, izvođenje mašinskih i termotehničkih instalacija na plovilima na pravom ste mestu. U kategoriji BRODOGRADNJA nalaze se sve delatnosti koje se bave ovom i srodnim delatnostima.

Ne morate da pitate prijatelja "koji se razume" ili da samostalno pretražujete spiskove firmi koje se bave brodogradnjom, portal Moja Delatnost omogućava vam brzu i jednostavnu pretragu firmi koje se bave ovom delatnošću. Za vas smo sve srpske kompanije koje se bave brodogradnjom i srodnim delatnostima svrstali u jednu kategoriju.

Ukucajte ključne reči u pretraživač, u roku od nekoliko sekundi pred sobom ćete imati listu svih firmi koje se bave delatnošću koja vas zanima. Svaka objava na portalu sadrži detaljan opis delatnosti kao i karakteristike poslovanja privrednog subjekta ili firme. Uz to za vas smo pregledno izdvojili sve ažurirane kontakt telefone i linkove ka web sajtu, Fejsbuku ili Instagramu.

Uz sve to objava sadrži i aktuelni video materijal i/ili fotografije delatnosti kojom se privredni subjekt bavi. Oglas je dizajniran tako da na najjednostavniji način i pregledno nudi sve najvažnije informacije o delatnosti koja vas interesuje. Tu smo umesto vas napravili još jedan korak, pa na osnovu opisa i fotografija već možete zaključiti da li firma ispunjava vaše uslove i kriterijume.

Brodogradnja je industrija koja se bavi proizvodnjom brodova. Ova delatnost je veoma kompleksna i kombinacija je nauke i umetnosti. Nauke jer osigurava brodu neophodna svojstva kao što su brzina, čvrstina, nepotopivost, stabilnost i slično. Umetnost jer brod mora biti estetski lep i prepoznatljiv.

Najveći proizvođač brodova do sredine 1950-ih godina bilo je Ujedinjeno Kraljevstvo — stara brodograditeljka sveta, da bi već 1956. njeno mesto zauzeo Japan. Poslednjih godina primat u svetu drži Južna Koreja — nova brodograditeljka sveta. Najveće brodogradilište na svetu je Hjundai, koja između ostalog proizvodi i automobile. U SAD i Evropi brodogradnja je od 1975. godine u krizi. Novija proizvodnja koja se odnosi na naftne platforme, suvereno je u rukama Singapura, dok za evropske potrebe vodeću ulogu imaju brodogradilišta u Velikoj Britaniji.

Gradnja plovnih sredstava postoji od davnina (Kina, Japan, Sredozemlje). Prvi parobrod, konstruisao je Francuz Robert Fulton početkom XIX veka, a prva plovidba preko Atlantika bila je 1819. godine od grada Savana u SAD do Liverpula i trajala je 25 dana. Najveći uspon brodogradnja je dostigla pronalasakom motora sa unutrašnjim sagorevanjem, nakon Drugog svetskog rata, a pravi procvat bio je tokom 1980-ih, nakon čega beleži značaja pad u proizvodnji. Danas je 2/3 brodova na dizel pogon, dok se ostatak još uvek kreće pomoću pare. Od svega toga čak 40% su tankeri koji prevoze naftu.


Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju