Zdravlje i medicina

Zdravlje i medicina
Alternativna medicina

Alternativna medicina je delatnost koja se odnosi na veliki broj u praksi primenjivih oblika zdravstvene zaštite, koji nisu deo sopstvene tradicije neke zemlje i nisu integrisani u dominantni sistem zaštite.  Ovo je praksa zdravstvene brige, filozofija lečenja i terapija koja se ne koristi u naučno prihvaćenoj medicini. Tradicionalisti smatraju da ove metode nisu naučno evaluirane zbog svoje bezbednosti i efektivnosti, ali se uprkos tome u mnogim zemljama koriste. 

 Primeri alternativne medicine su:

  •  akupunktura,
  • travarstvo,
  • meditacija,
  • joga,
  • urinoterapija,
  • lekovito gladovanje,
  • razni verski obredi,
  • operacije golim rukama itd.

U ovoj kategoriji nalaze se sve organizacije koje se bave ovim vrstama delatnosti.

Alternativna medicina (engleski: Alternative medicine), skraćeno AM, naziv je koji se odnosi na veliki broj u praksi primenjenih oblika zdravstvene zaštite, koji nisu deo sopstvene tradicije neke zemlje i nisu integrisani u dominantni sistem zdravstvene zaštite. Alternativna medicina je praksa zdravstvene brige, filozofija lečenja i terapija koja se ne koristi u naučno prihvaćenoj medicini. Tradicionalisti smatraju da ove metode nisu naučno evaluirane zbog svoje bezbednosti i efektivnosti, ali se uprkos tome u mnogim zemljama koriste[1]. Primeri alternativne medicine su akupunktura, travarstvo, meditacija, joga, urinoterapija, lekovito gladovanje, razni verski obredi, operacije golim rukama itd.

Današnja KAM unutar prirodne (naučne) medicine ima svoju istoriju i svoj razvoj i određena dostignuća, koja često baziraju na psudonauci i sasvim drugačijem principu delovanja od sistema klasične (naučne) medicine,[2] koja je upravo u okviru sopstvenih principa delovanja dostigla vrhunac.


Istakni svoju kompaniju

Zašto da se registrujete?

Smatrate li da se u moru ponuda ponekada lako izgubiti? Uprkos Vašem trudu i raznim ulaganjima i dalje nemate dovoljan broj kupaca? Želite da proširite dobar glas Vaših usluga, ali ne znate kako? Ne brinite, mi Vam možemo pomoći. Registracijom na portalu moja-delatnost.rs ćete postati vidljivi na internetu pa će Vas klijent brzo pronaći i lako kontaktirati.

Dodaj svoju kompaniju

Istaknite svoju kompaniju

Smatrate li da, uprkos trudu i dobrom glasu, Vaša firma ne privlači dovoljan broj novih klijenta? Odvojite se od konkurencije, povećajte Vašu vidljivost i time privucite više novih kupaca. Sve to je lako ostvarivo uz portal Moja delatnost.

Istakni svoju kompaniju
Istakni svoju kompaniju