Dodaj svoju kompaniju

Osnovna škola Ljuba Nenadović Žarkovo |


 Osnovna škola "Ljuba Nenadović" sa sedištem u Beogradu, pri opštiini Čukarica je jedna od najstarijih osnovnih škola u Beogradu. Naša škola je osnovana pre 175 godina.

Današnja škola 'Ljuba Nenadović' podignuta je 1953. godine, a dograđivana od 1966. do 1969. godine. Sada je to moderna, savremena škola koja je uspela da spoji sve specifičnosti nekada izrazito ruralne sredine sa narastajućim modernim tekovinama.

osnovna-škola-ljuba-nenadović-žarkovo

Osnovna škola Ljuba Nenadović Žarkovo

Prošli smo dug put od osnivanja do danas, kada slavimo više od 175 godina postojanja. A cilj nam je isti – predati budućnosti poštene, učene i čestite ljude.

Osnovna škola 'Ljuba Nenadović' jedna je od najstarijih škola u Beogradu. Osnovana je davne 1840. godine, ali ona i danas raste i razvija se, rađajući učene ljude svome gradu.
Naši počeci vezani su za učitelja Stojana Čolu i 1840. godinu, kada je u staroj opštinskoj sudnici, zgradi pletari, počela da radi prva škola u Žarkovu. U toj prvoj školi nije bilo ni klupa, ni školske table, ni katedre. Svi su sedeli na tronošcima ili asuri, ali to nije smetalo da se uči čitanje, pisanje i račun. Nažalost, iako je kao spomenik kulture 'Stara škola' pod zaštitom Zavoda za zaštitu spomenika, ona iz dana u dan propada, prepuštena zubu vremena.

Kako je bivalo sve više učenika, prostor 'Stare škole' postao je skučen. Angažovanjem tadašnjeg učitelja Aleksija Đurića, 1914. godine, na svetog Savu, otvorena je nova škola koju je projektovao Stevan B. Savković bez ikakve naknade za svoj rad, smatrajući to svojim dugom mestu u kome se rodio i u kome je stekao prvu pismenost.

Ova zgrada je bila tada, i sve do Drugog svetskog rata, jedna od najmodernijih i najlepših zgrada u okolini Beograda. Spoljni izgled zgrade je izuzetno lep i arhitektonski interesantan, sa zvonikom u centru zgrade koji dominira naseljem. Ova zgrada je zbog istorijsko-arhitektonskog značaja stavljena pod zaštitu države kao spomenik kulture.

Za sve dodatne informacije nas možete posetiti lično ili nas pozvati na navedene brojeve telefona. 

Takođe, možete posetiti naš sajt. 

 • pon

  7-20h

 • uto

  7-20h

 • sre

  7-20h

 • čet

  7-20h

 • pet

  7-20h

 • sub

  /

 • ned

  /

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge firme, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti vidljiv na portalu

OCENI PREDUZEĆE

 • 011 4049 206, 064 811 23 09
 • info@moja-delatnost.rs