Dodaj svoju kompaniju
OŠ "Kralj Petar II Karađorđević"

OŠ "Kralj Petar II Karađorđević"


Marulićeva 8, 11000 Beograd, Vračar

Osnovna škola Kralj Petar II Karađorđević |


 Osnovna škola "Kralj Petar II Karađorđević" osnovana je 1930/31.godine sa sedištem u Beogradu. Ističemo se dobrom radnom etikom, korektni smo i uvek poštujemo sve dogovore. 

Bavimo se vaspitanjem i obrazovanjem dece. Imamo 508 učenika. Zaposlenih je 51. 

Osnovna-škola-Kralj-Petar-II-Karađorđević-Beograd-Vračar5

Osnovna škola Kralj Petar II Karađorđević

Osnovna škola „Kralj Petar II Karađorđević“ zidana je od 1929 - 1931.godine velikodušnom donacijom kraljice Marije, supruge kralja Aleksandra Karađorđevića . Sa radom je počela 1932. godine, kada je sa zgradom deci Vračara poklonjeno i veliko školsko dvorište površine 1,5 hektara.

Danas škola radi u jednoj smeni,a nastava počinje u 9.00 sati. Po evropskim standarnima imamo idealne uslove za rad. Škola je opremljena najnoviom tehnologijom koja uključuje moderan informatiči kabinet sa 24 časa kablovske internet mreže,digitalnu učionicu,dve pametne (IQ) table, kablovsku televiziju i druga moderna nastavna sredstva. Škola je pod stalnim video nadzorom, a bezbednost dece je na zavidnom nivou zahvaljujući stalnim dežurstvima nastavnika i visokoj ogradi oko škole.

Nastava se odvija u 5 kabineta, 19 ucionica i jednom digitalnom učionicom. Nastava fizičkog vaspitanja se izvodi u velikoj sali (dimenzija košarkaškog terena),svečanoj sali (četiri stola za stoni tenis), gimnastičkoj sali i baletskoj sali sa ogledalima. Uz sale postoje svlačionice sa kupatilima.

U prostoru škole svoje aktivnosti obavlja i DAH teatar – centar za pozorišna istraživanja. Razvojnim planom u našoj školi planirano je više časova sportskih aktivnosti sa ciljem očuvanja psihičkog i fizičkog zdravlja dece.

Veliko školsko dvorište sa terenima za fudbal, košarku i odbojku, pruža učenicima dovoljno mogućnosti za bavljenje sportom u toku nastave i u slobodno vreme.

Posle nastave učenicima je organizovan produženi boravak, gde đaci uz pomoć nastavnika rade domaće zadatke, ili se bave nekom drugom aktivnošću. U kolektivu je izražena tendencija ka celodnevnoj nastavi.

Praksa u školi je da učenici u okviru nastave fizičkog vaspitanja pored redovnog programa imaju i obuku iz različitih sportskih disciplina –atletike, gimnastike, plivanja, plesa, realnog aikida, rvanja, ritmičke gimnastike, karatea, hokeja na travi,tekvandoa, odbojke, košarke,fudbala, bagmintona, stoni tenis.

Treninge većine sportskih disciplina vode proslavljeni i dokazani sportisti i sportski pedagozi - Tanja Petrović, Milena Reljin, Ljubomir Vračarević...

U školi postoji i Muzička radionica KP 2. Radionicu vode dva učitelja i profesor muzičke kulture,neguje se rok muzika , a od instrumenata se uče udaraljke,gitara,klavijature...

Pored redovne nastave u školi su organizovani i drugi oblici nastave kao i pripremna nastava za učenike osmog razreda.

Na kvalifikacionim ispitima za upis u srednje škole naši učenici su bili među najboljima, pokazivali su dobro znanje i upisivali se u željene škole.

Radno vreme nam je od 9 do 14.15h, produženi boravak je do 17h. Posetite nas, garantujemo Vam kvalitet. 

 • pon

  9-14:15h, boravak 9-17h

 • uto

  9-14:15h, boravak 9-17h

 • sre

  9-14:15h, boravak 9-17h

 • čet

  9-14:15h, boravak 9-17h

 • pet

  9-14:15h, boravak 9-17h

 • sub

  /

 • ned

  /

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge firme, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti vidljiv na portalu

OCENI PREDUZEĆE

 • 064 811 23 09
 • info@moja-delatnost.rs