Dodaj svoju kompaniju

Opština Bela Crkva |


Davne 1751. godine je osnovana  opština Bela Crkva. Nalazimo se na adresi Miletićeva broj 2.  Bela Crkva leži u lepoj i prostranoj kotlini reke Nere, na krajnjem jugoistoku Vojvodine.

Oivičena je ograncima Karpatskih planina, a otvorena prema zapadu ka Panonskoj niziji. Udaljena je od Beograda nešto manje od 100 kilometara.

U neposrednoj blizini grada nalaze se vodeni tokovi Dunava, Nere, Karaša, Kanala Dunav-Tisa-Dunav, kao i više kristalno čistih jezera pa Belu Crkvu nazivaju još i: „Vojvođanska Venecija“.


Opština Bela Crkva

Grad je dobio ime po jednoj staroj crkvici na koju su naišli prvi naseljenici. Na samo 15 kilometara od grada nalazi se Deliblatska peščara jedinstveni peščani teren u Evropi, poznato izletište i lovište za krupnu divljač.
Opština Bela Crkva prostire se na 35,345 hektara i, osim grada, čine je sledeća naselja: Kaluđerovo, Kruščica, Kusić, Vračev Gaj, Crvena Crkva, Banatska Palanka, Stara Palanka, Kajtasovo, Grebenac, Dupljaja, Jasenovo, Banatska Subotica, Dobričevo i Česko Selo . Ima oko 21,499 hektara oranica, 6,158 hektara pod livadama i pašnjacima, pod šumom oko 2,704 hektara, a pod vinogradima i voćem oko 160 hektara. Prostire se na sledećim geomorfoloskim celinama: Banatska peščara, lesna zaravan, abraziona terasa, lesna terasa, dno belocrkvanske kotline, kaluđerovacka kotlina i aluvijalna ravan Nere, Karaša i Dunava. Na teritoriji opstine matični supstrat čine les, pesak i aluvijalni nanosi. Preovlađuju kulturne biljke:žitarice, industrijsko bilje, povrće, voće i vinogradi.

Ima umereno-kontinentalnu klimu (panonska klima) a temperature variraju zimi od -5 do +10, dok su letnja variranja od +23 do +35 stepeni celzijusa. Od vetrova duva košava. Merenjima je utvrđeno da je Bela Crkva jedan od najsunčanijih gradova u Jugoslaviji.

Bela Crkva poznata je kao turisticki grad koji svojom živopisnom okolinom, predivnim jezerima, fasadama baroknog stila, parkovima , čuvenim „Karnevalom Cveća“, kvalitetnim vinima i voćem privlači mnogobrojne turiste. U samom gradu i okolini ne postoji „zagađivačka“ industrija te se moze svrstati u ekološki čisto područje.

Bavimo se opštim i upravnim poslovima. U okviru naše opštine je 15 mesnih zajednica. Trenutno imamo 49 zaposlenih radnika.

Nalazi se u AP Vojvodina i spada u Južno-banatski okrug. Po podacima iz 2004. opština zauzima površinu od 353 km² (od čega na poljoprivrednu površinu otpada 27.652 ha, a na šumsku 2.730 ha).

Centar opštine je grad Bela Crkva. Opština Bela Crkva se sastoji od 14 naselja. Po podacima iz 2002. godine u opštini je živelo 20.367 stanovnika, a prirodni priraštaj je iznosio -5.2 %. Po podacima iz 2004. broj zaposlenih u opštini iznosi 3.237 ljudi.

U opštini se nalazi 13 osnovnih i 4 srednjih škola.

Radno vreme nam je svakog radnog dana od 07:00 do 15:00h. Za više informacija nas pozovite na navedene kontakt telefone, pošaljite upit na e-mail adresu ili posetite naš sajt.

 • pon

  7-15h

 • uto

  7-15h

 • sre

  7-15h

 • čet

  7-15h

 • pet

  7-15h

 • sub

  -

 • ned

  -

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge firme, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti vidljiv na portalu

OCENI PREDUZEĆE

 • 064 811 23 09
 • info@moja-delatnost.rs