Dodaj svoju kompaniju
JKSP EKOS

JKSP EKOS


Đure Jakšića 2, 23210 Žitište

Odnošenje komunalnog otpada Žitište |

Naše JKSP Ekos uspešno posluje od 2000. godine sa sedištem na adresi Đure Jakšića 2 na teritoriji Žitište.

Ističemo se dobrom radnom etikom, korektni smo i uvek poštujemo sve dogovore i vremenske rokove. 

Javno komunalno stambeno preduzeće "EKOS" osnovano je 30. marta 1990. godine kao pravni sledbenik JSIZ-a za stanovanje i zadruge "Torakul" iz Torka.

Odnošenje-komunalnog-otpada-Žitište1

Odnošenje komunalnog otpada Žitište


Javno preduzeće je osnovano radi obezbeđivanja uslova za trajno obavljanje delatnosti od opšteg interesa i urednog zadovoljavanja potreba krajnjih korisnika usluga.

Osnovne delatnosti preduzeća su upravljanje komunalnim otpadom, održavanje zelenih površina, proizvodnja i distribucija toplotne energije, pošumljavanje, održavanje čistoće na površinama javne namene i uređenje grobalja.

Pretežna delatnost preduzeća su usluge uređenja i održavanja okoline (8130). Organi javnog preduzeća su Direktor i Nadzorni odbor.

Sedište i prostorije javnog preduzeća su u Žitištu, u ulici Đure Jakšića br. 2. Broj zaposlenih radnika iznosi 33 lica.

Pružamo usluge odnošenja komunalnog otpada i održavanje zelenih površina.

Odnošenje-komunalnog-otpada-Žitište5

Više o odnošenju komunalnog otpada u Žitištu

Odnošenje komunalnog otpada u Žitištu jedna je od glavnih delatnosti našeg preduzeća. JKSP "EKOS" vrši usluge odlaganja otpada za 6.000 domaćinstava i pravnih lica sa teritorije opštine Žitište.

Na raspolaganju su nam dva profesionalna kamiona smećara koja na godišnjem nivou prikupe oko 8.000 m3 otpada. U cilju unapređenja zaštite životne sredine, svako domaćinstvo koje redovno izmiruje svoje obaveze dobija plastičnu kantu zapremine 120 lit. za odlaganje otpada.

Shodno Strategiji održivog razvoja opštine Žitište, JKSP "EKOS" u prethodne tri godine redovno sprovodi uklanjanje divljih deponija u opštini Žitište.

Ovom prilikom još jednom apelujemo na građane opštine Žitište da ne bacaju otpad na nedozvoljenim mestima, kao i da ne vrše spaljivanje i drugo nepropisno odlaganje otpada, već da ga isključivo odlažu na propisan način iznošenjem ispred svog domaćinstva, prema utvrđenom planu iznošenja otpada za svako naselje, koji će potom preuzeti radnici komunalne službe JKSP "EKOS". 

Opšta higijena naše opštine doprinosi i boljem zdravstvenom stanju svih naših sugrađanja i životinja. Takođe, ukoliko naše ulice čuvamo i držimo čistim pokazaćemo da smo svesni svoje okoline, kao i da brinemo i čuvamo našu okolinu i mesto u kojem živimo. 

Radi što kvalitetnijeg pružanja usluga u planu je nabavka novog kamiona smećara i buldožera, kao i druge opreme i mašina kako bi se dodatno unapredilo poslovanje komunalnog sektora preduzeća.

Za više informacija kontaktirajte nas putem telefona.

 • pon

  06:30-14:30

 • uto

  06:30-14:30

 • sre

  06:30-14:30

 • čet

  06:30-14:30

 • pet

  06:30-14:30

 • sub

  06:30-14:30

 • ned

  06:30-14:30

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge firme, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti vidljiv na portalu

OCENI PREDUZEĆE

 • 064 811 23 09
 • info@moja-delatnost.rs