Dodaj svoju kompaniju
UR PASTA RICCO

UR PASTA RICCO


Braće Jugovića 16, 11000 Beograd, Stari grad

Najbolja pasta sa dostavom Beograd Stari grad |

Iako smo skoro počeli sa radom na opštini Stari grad, PASTA RICCO u svom timu ima izvrsne kuvare i pasta majstore koji najbolju pastu sa dostavom pripremaju po vrhunskim italijanskim receptima. Otvorili smo restoran 2017. godine, a danas važimo za mesto sa najboljom pastom i najržom dostavom u Beogradu.

Za Vas pripremamo najbolju pastu u prestonici Srbije, spremamo je ispred Vas da možete da se uverite da je sve što stavljamo najsvežije. Sve porudžbine dostavljamo na kućnu adresu širom Beograda.

Italijanska-pasta-napravljena-ispred-Vas-za-nekoliko-minuta

Italijanska pasta napravljena ispred Vas za nekoliko minuta

Ističemo se brzom pripremom najukusnijih pasti koje pripremamo sa najkvalitetnijim sastojcima. Svi naši pasta majstori prošli su obuke da bi danas pripremali pastu kakvu možete okusiti samo u restoranu PASTA RICCO. Uložili smo mnogo truda i maksimalno se posvetili svim Vašim željama da bi danas bili ono što jesmo:

Najbolja pasta sa dostavom na Starom gradu!

Meni-restorana-PASTA-RICCO-BEOGRAD

Meni restorana PASTA RICCO BEOGRAD

Iz širokog menija naše ponude izdvajamo najpopularnije paste za Vas:

a)  POMODORO (500 grama)

U ovu pastu idu sastojci: beli luk, masline, pelat 

b)  FUNGHI (500 grama)

Ovde od sastojaka možete naći: šampinjoni, beli luk, peršun, pelat 

Amatriciana - 500gOdakle je potekla pasta i ko je zaslužan za najpopularnije jelo danas?

Arapima dugujemo sve zasluge

Istorija paste je burna i veoma zamršena, naime postoje brojne teorije o njenom poreklu. Najegzotičnija je ona po kojoj je Marko Polo doneo pastu u Italiju nakon povratka iz Kine 1295. godine. Sigurno je Polo bio oduševljen finoćom izrade kineskih rezanaca od pirinča, ali je ova zanimljiva teorija odavno napuštena. 

Zahvalite se Špancima na paradajizu! 

Malo verovatnija teorija je da Italijanki za nastanak paste treba da zahvale Arapima, makar kada su dugi rezanci u pitanju. Po istraživanjima Arapi su doneli dugačke rezance na Siciliju u 7. veku. Rezanci su bili pogodna hrana za duga putovanja brodovima kojima su Arapi dolazili na Siciliju. Ubrzo je i Palermo, tadašnja arapska kolonija, postao poznat po testenini u obliku dugih rezanaca. Još jedna zanimljiva činjenica je da su se tada špagete jele bez ičega!


Svetska popularnost italijanskih testenina

 Pitate se kada je nastao najpopularniji od svih sosova ? Imamo tačan odgovor, Španci su iz Amerike doneli najvažniju biljku u istoriji paste bez koje bi današnje špagete bile nezamislive – doneli su paradajz 16. veka!

Današnju svetsku  popularnost špagete, lazanje i ostale testenine duguju italijanskoj emigraciji u Americi. Italijani, koji su masovno došli u Ameriku oko 1900. godine, doneli su sa sobom i popularne recepte za špagete kakve se danas jedu u celom svetu. Pasta je tako postala deo američke, a time i pop-kulture, i rezancima više niko nije mogao da stane na put!

Originalni-italijanski-recepti-za-pripremu-najboljih-pasti

Originalni italijanski recepti za pripremu najboljih pasti

Testenine na različite načine obično su među prvim receptima koje nauče početnici u kuvanju. Međutim, ove ukusne đakonije podjednako oduševljavaju i studente kojima je potreban brz zalogaj i svetski cenjene kuvare. Italija gaji pravi kult testenina, a neki od tradicionalnih recepata iz ove zemlje pogodni su za pripremu i kada ste u stisci s vremenom i kada želite da impresionirate prijatelje.

Ukusna pasta sa slaninom i pečurkama pravi se brzo, a idealno se slaže sa rashlađenim belim vinom. Ove recepte poznaju svi Italijani:

 •  Penne All'Arrabbiata
 • Pasta sa tunjevino
 • Pasta Alla Gricia
 • Pasta All'Amatriciana
 • Pasta Alla Carbonara

Ukoliko imate dodatnih pitanja kontaktirajte nas na navedene telefone ili posetite naš web sajt. 


 • pon

  11-24h

 • uto

  11-24h

 • sre

  11-24h

 • čet

  11-24h

 • pet

  11-24h

 • sub

  12-24h

 • ned

  /

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge firme, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti vidljiv na portalu

OCENI PREDUZEĆE

 • 064 811 23 09
 • info@moja-delatnost.rs