Dodaj svoju kompaniju
Lovačko udruženje Prijepolje

LOVAČKO UDRUŽENJE "PRIJEPOLJE"


Dušana Tomaševića Ćirka bb, 31300 Prijepolje

Lovačko udruženje Prijepolje |

LOVAČKO UDRUŽENJE PRIJEPOLJE osnovano je 1946. godine, sa sedištem na adresi Dušana Tomaševića Ćirka bb. Višedecenijskim radom lovačko udruženje Prijepolje dokazalo je lojalnost svim članovima i stekli smo veliki ugled. Važimo za jedno od najreprezentativnijih lovačkih udruženja na ovom prostoru.

Šta-podrazumevaju-lovačke-delatnosti

Šta podrazumevaju lovačke delatnosti

U okviru LOVAČKOG UDRUŽENJA PRIJEPOLJE bavimo se gajenjem, zaštitom i lovom divljači. Edukovani lovci i članovi našeg udruženja poznaju prirodu ovih krajeva i razumeju se u život divljači na ovim prostorima. Zbog toga uz svu neophodnu brigu i temeljno se bavimo gajenjem divljih vrsta na teritoriji Prijepolja, zaštitom ugroženih vrsta, kao i lovom u sezoni na određene vrste divljači. 

LOVAČKO UDRUŽENJE PRIJEPOLJE posluje s osnovnim ciljem da unapredi populaciju životinja i utiče na očuvanje prirode na teritoriji opštine Lim i u Prijepolju. Zbog toga smo prepoznati kao jedno od najuglednijih lovišta u Srbiji.

Više-o-udruženju

Više o udruženju

Lovačko udruženje PRIJEPOLJE gazduje lovištem “LIM” ukupne površine 57.911 ha, od čega lovne površine obuhvataju 53.733 ha. Udruženje lovaca Prijepolje ima više od 500 aktivnih članova.

Gajene vrste divljači u lovištu “Lim” su srna, divlja svinja i zec. Lovište raspolaže sledećim lovnim površinama:

1.       Dve stabilne čeke,

2.       Pet hranilišta za krupnu divljač,

3.       Pet hranilišta za sitnu divljač,

4.       6 solišta;

Lovacki-dom-u-okviru-udruzenja-PRIJEPOLJE

Lovački dom u okviru udruženja PRIJEPOLJE

Lovačko udruženje PRIJEPOLJE poseduje lovački dom korisne površine 79,84 metara kvadratna, kao i dve lovačke kuće. Stručna služba ima upravnika lovišta, odnosno stručno lice koje je angažovano po ugovoru, kao i lovočuvara (za šta je potreban IV stepen stručne spreme), kojima pomaže 20 lovočuvara volontera u lovačkim sekcijama.

Lovacki-dom-u-okviru-udruzenja-PRIJEPOLJE

Status lovnog turizma na ovim prostorima


Za lovni turizam u ovim krajevima je značajna krznata divljač – vuk, divlja svinja, lisica, zec, kunić – kojih ima u šumama oko Dervente, Ravne Gore, Jadovnika, Pribojene, Crnog vrha, Jabuke, Babina, Pobjenika, Šerbetovca, Zlatara i Lise.

Kada je reč o pernatoj divljači, najpoznatije su jarebice na lokalitetima kao što su Ćupova stena, Vijenad na Jadovniku, Savin lakat. Ovde se nalaze i tetrebi, golub grivnjaš, itd.

Opština Prijepolje ima lovački dom i udruženje sa svojih 19 sekcija, a broji oko 900 lovaca. 

Za sva pitanja nas kontaktirajte na navedene telefone. Stojimo Vam na raspolaganju za svaki vid dalje saradnje. 

 • pon

  /

 • uto

  /

 • sre

  /

 • čet

  /

 • pet

  /

 • sub

  /

 • ned

  /

Ukoliko ste zainteresovani za proizvode i usluge firme, ostavite upit i dobićete odgovor u najkraćem mogućem roku. Upit će biti vidljiv na portalu

OCENI PREDUZEĆE

 • 064 811 23 09
 • info@moja-delatnost.rs